23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Να πάτε γεροί και να επιστρέψετε νικητές»: Αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Ομάδας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΣχετικάΆρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συναυλία της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Ζαγορά Πηλίου

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ – «Να πάτε γεροί και να επιστρέψετε νικητές» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην αντιπροσωπεία της Ολυμπιακής Ομάδας, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για να πάρει την ευχή του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την πορεία τους, καθώς και σε ποια αθλήματα θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος εκ μέρους όλης της αποστολής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και για τις ευχές. Του σύστησε τα μέλη της αντιπροσωπείας και αναφέρθηκε στα αθλήματα, τα οποία θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παρίσι.

«Είμαστε μπροστά σε ανθρώπους που παλεύουν για έναν κλάδο ελιάς που έχει πολλά νοήματα» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στις δοκιμασίες και στις επιτυχίες τονίζοντας ότι «ο αγώνας που θα δώσετε δεν είναι μόνο δικό σας, αλλά και δικό μας».

Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλους. «Προσευχόμαστε κι ευχόμαστε γέροι να πηγαίνετε να δίνετε το αγώνισμα και νικητές να έρχεστε» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Επειδή οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες απουσίαζαν λόγω προετοιμασίας στο εξωτερικό και εντατικών προπονήσεων επελέγη η πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη και ο Ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο Νίκος Ηλιάδης, να εκπροσωπήσουν τους αθλητές και τους προπονητές.

Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός Αποστολής στο Παρίσι Πέτρος Συναδινός, ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.Πηγή: www.vimaorthodoxias.gr