18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για το πλήγμα κατά της World Central Kitchen στη Γάζα: Ήταν ακούσιο, αυτά συμβαίνουν σε έναν πόλεμο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου παραδέχθηκε σήμερα πως επτά συνεργάτες της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν στη Γάζα από “ακούσιο” ισραηλινό πλήγμα, ωστόσο “επιστράτευσε” ως “δικαιολογία” πως “αυτά συμβαίνουν σε έναν πόλεμο”, έστω κι αν “υποσχέθηκε” πως το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να μην ξανασυμβεί.

“Δυστυχώς χθες (Δευτέρα 1.4.2024), συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, οι δυνάμεις μας έπληξαν ακούσια αθώους στη Λωρίδα της Γάζας”, είπε ο Νετανιάχου σε δήλωση που μεταδόθηκε από το νοσοκομείο Hadassah όπου υπεβλήθη το βράδυ της Κυριακής σε επέμβαση κήλης.

Αυτά συμβαίνουν σε έναν πόλεμο, θα το εξετάσουμε επισταμένα, βρισκόμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις [των χωρών των ξένων που σκότωσε η ισραηλινή επίθεση] και θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί“, πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, είχε εκφράσει “τα βαθύτερα συλλυπητήρια του ισραηλινού στρατού στις οικογένειες και στη μεγάλη οικογένεια του World Central Kitchen”.

“Θα ξεκινήσουμε έρευνα προκειμένου να εξετάσουμε πιο βαθιά αυτό το σοβαρό συμβάν. Θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τον κίνδυνο να ξανασυμβεί ένα τέτοιο γεγονός”, είπε επίσης.

“Το τραγικό γεγονός χθες βράδυ συνέβη εξαιτίας ενός πλήγματος του ισραηλινού στρατού και ερευνούμε τις περιστάσεις” [υπό τις οποίες συνέβη], δήλωσε ένας άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Χέρζι Χαλεβί, θα εξετάσει προσωπικά τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας απόψε”.

Πηγή: www.newsit.gr