24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Νικολακόπουλος: «Όπου υπάρχουν εστίες διαφθοράς, θα είμαστε αμείλικτοι » (βίντεο) – Law & Order

Σε θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή Newsroom, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του, αναφέρει τα εξής:

«Στη συνέντευξη που παραχώρησα στην τηλεόραση της ΕΡΤ NEWS και την εκπομπή «NEWS ROOM», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, συζητήσαμε για όλα τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σε κάθε υπόθεση, έτσι και στο γεγονός της εγκληματικής ενέργειας που έλαβε χώρα στο Ψυχικό, η Αστυνομία κινήθηκε από την πρώτη στιγμή με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και προσήλωση, ενώ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάστηκαν άψογα επί μήνες και υπήρξε και σε αυτήν την περίπτωση αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εφαρμόζουμε με σχέδιο μία πολιτική ασφάλειας εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, γι’ αυτό και έχουν ενταθεί οι έρευνες με πολύ σημαντικά ευρήματα, ενώ όπου υπάρχουν εστίες διαφθοράς, θα είμαστε αμείλικτοι και αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε ενισχύσει την εμφανή αστυνόμευση και τους ελέγχους στους δρόμους, ενώ και η Αστυνομία και η Τροχαία κινούνται ήδη προς μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού, καθώς δουλεύουμε πάνω στην εφαρμογή ενός προγράμματος ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, όπως είναι το «Smart Policing», με αποτέλεσμα να ξεκινάει πλέον η ψηφιακή βεβαίωση των παραβάσεων, δίνοντας τέλος στην έγχαρτη διαδικασία των περασμένων ετών».


Πηγή: lawandorder.gr