18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Νοσηλευτές έσωσαν δύο ανθρώπους εκτός νοσοκομείου από καρδιακές ανακοπές – Τους τίμησαν για την ανιδιοτέλεια, τις γνώσεις και την άμεση αντιμετώπιση (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τιμήθηκαν από την διοίκηση της Διεύθυνσης ΟΚΥπΥ Λευκωσίας, οι νοσηλευτές Μιχάλης Μαυρίκιος και Άντρη Αγαθοκλέους οι οποίοι σε διαφορετικές περιπτώσεις κατάφεραν να σώσουν δύο ζωές εκτός νοσοκομείου και σε χρόνο στον οποίο δεν βρίσκονταν στην υπηρεσία, από καρδιακές ανακοπές.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΟΚΥπΥ, «Ανιδιοτέλεια, γνώσεις και άμεση αντιμετώπιση κατάφεραν να σώσουν δύο ζωές. Σας ευχαριστούμε»

Παράλληλα σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται πως «μέσα από τον αλτρουισμό τους και την συνεχή εκπαίδευση σε θέματα κάρπα έσωσαν δύο ανθρώπινες ζωές σε δύο εκτός νοσοκομείου καρδιακές ανακοπές».

Συγκεκριμένα, στην μια από τις δύο περιπτώσεις, το περιστατικό σημειώθηκε στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου ο άνθρωπος είχε νιώσει πονοκέφαλο και ναυτία. Τότε με την παρέμβαση του νοσηλευτή Μιχάλη Μαυρικίου ο οποίος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και τον μετέφερε με ιδιωτικό όχημα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όπως ανέφεραν οι επί καθήκον ιατροί του νοσοκομείου, καθοριστικός παράγοντας για την θετική κατάληξη ήταν το σύντομο διάστημα που παρήλθε μεταξύ της εμφάνισης συμπτωμάτων και της μεταφοράς του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Τις ευχαριστίες της μέσω επιστολής εξέφρασε και η Τέως Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία βρισκόταν ακόμη στα καθήκοντα της τις επόμενες μέρες μετά το περιστατικό, στην οποία αναφέρει ότι «το ήθος και ο επαγγελματισμός του Μιχάλη Μαυρικίου, αποτελεί παράδειγμα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και αναδεικνύουν το αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο», κατέληξε.

Πηγή: omegalive.com.cy