24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Καλλιθέας απαντά στον Κασσελάκη για τα κλιματιστικά

Απάντηση για τα κλιματιστικά που δώρισε ο Στέφανος Κασσελάκης στο ΕΕΕΕΚ και βρίσκονται ακόμα στις κούτες τους, έδωσε ο Δήμος Καλιθέας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε απροειδοποίητα το ΕΕΕΕΚ, όπου είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο, και είδε πως τα κλιματιστικά δεν έχουν τοποθετηθεί.

«Τα κλιματιστικά είναι στις κούτες τους. Τέσσερις μήνες μετά. Κάνω έκκληση σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση. Μη θεωρείτε ότι θα μου δώσετε “πόντους”. Θεωρήστε ότι τη δωρεά έκανε κάποιος από τους ολιγάρχες που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα σας. Μόνο τοποθετήστε τα air condition ΤΩΡΑ. Τα παιδιά κρυώνουν και φτάσαμε στον Φεβρουάριο. Λίγη ανθρωπιά, έστω και αργά» έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωση, ο δήμος Καλλιθέας ευχαριστεί τον Στέφανο Κασσελάκη για τη δωρεά και αναφέρει ότι τα air condition είναι σε αναμονή τοποθέτησης και ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και παρακολουθούνται στενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Προέδρος του Σύριζα κ. Κασσελάκης, όντως μετά την επίσκεψή του στο ΕΕΕΕΚ στις 27/9/2023, προχώρησε άμεσα σε δωρεά δύο πολυμηχανημάτων γυμναστικής για την αίθουσα ψυχοκινητικής γυμναστικής τα οποία είναι τοποθετημένα και λειτουργούν.

Επιπλέον δώρισε 8 air condition τα οποία είναι σε αναμονή τοποθέτησης.

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Καλλιθέας είναι αρμόδιος για την συντήρηση των σχολικών μονάδων της περιφέρειας του, συνεπώς και επισπεύδον φορέας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι μετά από τρία χρόνια χωρίς τεχνικό πρόγραμμα για τα σχολεία και μετά από καθυστερήσεις, ο Δήμος Καλλιθέας εγκατέστησε εργολάβο στις 20/9/2023, που για το συγκεκριμένο σχολείο προβλεπόντουσαν οι εξής εργασίες:

Διαχωρισμός και διαμόρφωση αιθουσών.

Αλλαγή κουφωμάτων με νέα κουφώματα ασφαλείας με θερμοδια-κοπή.
Έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και έκδοση Υπεύθυνης Δή-λωσης Ηλεκτρολόγου.

Αλλαγή μέρους της σκεπής.

Στις 5/10/2023 το σχολείο ενημέρωσε με έγγραφό του τον Δήμο Καλλιθέας για την δωρεά του κ. Κασσελάκη και ζητούσε την εγκατάσταση των 8 air condition. Με εντολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κώστα Ασκούνη οι υπηρεσίες κινήθηκαν τάχιστα και με προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σχολείο, έχουν προβεί ήδη στις παρακάτω εργασίες.

Έχει πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός και η διαμόρφωση των αιθουσών.
Έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα ασφαλείας με θερμοδιακοπή.
Έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτρολογικός έλεγχος και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης νέου δικτύου και ηλεκτρολογικού πίνακα.
Έχει εκδοθεί η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου.
Έχει κατατεθεί στον ΔΕΔΔΗΕ στις 23/1/2024 φάκελός για επαύξηση της τάσης από δίκτυό του, ενέργεια απαραίτητη, για να είναι λειτουργική και ασφαλής η συνολική εγκατάσταση του σχολείου.
Ο Δήμος Καλλιθέας παρακολουθεί στενά την πορεία εργασιών και διαδικασιών καθώς και την εξέλιξη της πορείας του αιτήματος προς τον ΔΕΔΗΕ μέσω της ειδικής πλατφόρμας που διαθέτει.

Ο Δήμος Καλλιθέας θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Σύριζα κ. Κασσελάκη για την δωρεά του αυτή.

Ο Αντιδήμαρχος Εμιρζάς Ιωάννης


Πηγή: www.aftodioikisi.gr