22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Δήμος Κηφισιάς παραχωρεί 2 πυροσβεστικά οχήματα στα Εθελοντικά Πυροσβεστικά κλιμάκια της πόλης

Σε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του έργου Πολιτικής Προστασίας των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων του Δήμου μας προχωρά η νέα Δημοτική Αρχή της Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς αγόρασε και παραχωρεί ένα πυροσβεστικό όχημα με την πυροσβεστική υπερκατασκευή του στη διάθεση της Ομάδας-Ο.Ε.Δ.Δ Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των εθελοντών μας αλλά και την διευκόλυνση του έργου τους στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών σε Κηφισιά, Ερυθραία και Εκάλη.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στις 8 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της Ο.Ε.Δ.Δ. στη Νέα Ερυθραία, Ελευθερίου Βενιζέλου 173 & Κερκύρας (είσοδος από οδό Κερκύρας).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αλλά και την ενίσχυση του στόλου των εθελοντών μας δασοπυροσβεστών, με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στο σημαντικό τους έργο. Για μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να «θωρακίσουμε» το Δήμο μας απέναντι στις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Προχωράμε με σταθερό βήμα και παραμένουμε διαρκώς σε ετοιμότητα, ώστε με συντονισμένο σχεδιασμό πρόληψης και τη συνεργασία όλων να διαχειριστούμε αποτελεσματικά κάθε έκτακτη κατάσταση ανάγκης που θα παρουσιαστεί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη».

Το κλιμάκιο της Ο.Ε.Δ.Δ. Ερυθραία δραστηριοποιείται στον Δήμο Κηφισιάς για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος από το 2000. Ανήκει στον επιχειρησιακό σχηματισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Τα τελευταία 10 χρόνια επεμβαίνει σε περισσότερα από 400 περιστατικά ετησίως.

Με έμψυχο δυναμικό εξήντα (60) ατόμων, πέντε (5) δικά της πλήρως εξοπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένα (1) ακόμη που έχει παραχωρήσει παλαιότερα ο Δήμος Κηφισιάς, η Ο.Ε.Δ.Δ. είναι πάντα σε ετοιμότητα για να επέμβει αποτελεσματικά σε τυχόν περιστατικό εντός του τομέα ευθύνης του Δήμου μας. Άλλες φορές, στο πλαίσιο της προσφοράς και της αλληλεγγύης, εφόσον ζητηθεί και απαιτείται η συνδρομή τους, οι εθελοντές της Ο.Ε.Δ.Δ. επιχειρούν και σε πυρκαγιές εκτός του τομέα ευθύνης τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, στο παρελθόν η Ο.Ε.Δ.Δ. συμμετείχε μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος στις μεγάλες πυρκαγιές σε Έβρο, Πάρνηθα, Δερβενοχώρια, Άνδρο, Βίλια κ.α. Ωστόσο, καθ ‘όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων υπάρχει πάντα πλήρως επανδρωμένο όχημα διαθέσιμο για την κάλυψη των τριών Δημοτικών ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, καθώς για τους εθελοντές της Ο.Ε.Δ.Δ. δίδεται πάντα προτεραιότητα στην περιοχή του Δήμου μας και δεν οργανώνεται ποτέ επιχείρηση εκτός ορίων, αν δε εξασφαλίζεται πρώτα η κάλυψη του τομέα ευθύνης τους.

Δήμος Κηφισιάς πυροσβεστικά οχήματα Δήμος Κηφισιάς πυροσβεστικά οχήματα

Πηγή: www.enikos.gr