24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με 14 Έλληνες αθλητές η αποστολή του στίβου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού βρίσκονται πλέον προ των πυλών και η Ελλάδα ετοιμάζεται για δυναμική συμμετοχή και στο στίβο, με 14 αθλητές να συμπληρώνουν την εθνική αποστολή.

Μετά και την πρόκριση της Παναγιώτας Δόση, η Ελλάδα έφθασε τους 14 αθλητές στην εκπροσώπησή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο στίβο, όπου αναμένεται να διεκδικήσει και μία σειρά από μετάλλια, με τον Μίλτο Τεντόγλου να είναι μάλιστα και το φαβορί για το χρυσό στο άλμα εις μήκος.

Η ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ

Η World Athletics ανήρτησε στην σελίδα της, στην υποκατηγορία Road to Paris, τις τελικές λίστες με τις αθλήτριες και τους αθλητές που κέρδισαν την Ολυμπιακή πρόκριση.

Ανάμεσά τους υπάρχουν 14 Έλληνες μετά και την πρόσφατη προσθήκη της Παναγιώτα Δόση στο άλμα εις ύψος. Οι 4 προκρίθηκαν πιάνοντας τα πάρα πολύ υψηλά όρια και οι υπόλοιποι 10 βάσει κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αρκετές ακυρώσεις, που άλλαξαν προς το καλύτερο την κατάταξη των Ελλήνων, ακόμα και στη σφυροβολία όπου υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη του Κώστα Ζάλτου, αλλά όχι τόσες ώστε να βρεθεί εντός πρόκρισης κι άλλος εκπρόσωπός μας.

Αναλυτικά η τελικά λίστα με τους Έλληνες που προκρίθηκαν και η κατάταξή τους:

Πηγή: www.newsit.gr