03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραίτηση με αιχμές Θ. Νασιακόπουλου από την ΠΕΔ Θεσσαλίας

Εσωτερικές ανατροπές παρατηρούνται στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ) η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη, στις 2:30 το μεσημέρι, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Και αυτό διότι ο νικητής της κάλπης, απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος ηγείται του συνδυασμού «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας» έθεσε εαυτόν εκτός μάχης προεδρίας, ενώ όπως ο ίδιος προανήγγειλε πρόκειται να παραιτηθεί από το όργανο.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ αφήνει αιχμές κατά μελών της παράταξής του ότι «περπατούν σε ολισθηρά μονοπάτια» τα οποία ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει και αποσύρεται από τη μάχη της εκλογής.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση παραίτησης του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος αναφέρει:

«Στην πολιτική μου διαδρομή αλλά και γενικότερα σε κάθε δράση στη ζωή μου πορεύτηκα έχοντας ως γνώμονα τους κανόνες της ηθικής και τις αρχές της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας.

Η αυτοδιοικητική μου πορεία και η ενασχόληση μου με τα κοινά εδώ και 10 χρόνια βασίστηκε στις παραπάνω αρχές αλλά κυρίως εδράστηκε στο σεβασμό της θεσμικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξιακών κανόνων της. Λειτούργησα και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου στο φως της ημέρας και όχι στο ημίφως των οποιονδήποτε παρασκηνίων. Αυτό είναι για μένα θέση αδιαπραγμάτευτη.

Θεωρώ ότι η ενασχόληση των αιρετών που καλούνται να υπηρετήσουν τον φορέα που τους εκπροσωπεί (ΠΕΔ) πρέπει να βασίζεται και να τηρείται ως κόρη οφθαλμού στις αυτονόητες αρχές που προανέφερα.

Δυστυχώς οι κατευθυντήριες αρχές και η προσωπική μου ηθική (παρόλο που η πλειοψηφία της παράταξης εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για την θέση του προέδρου) δε μου επιτρέπουν να συνεργαστώ με ανθρώπους που βαδίζουν σε ολισθηρά μονοπάτια που εγώ ποτέ δεν περπάτησα στη ζωή μου.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η παραπάνω αναφορά μου δεν απευθύνεται στο σύνολο της ομάδας που ηγούμαι. Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι για την ενότητα και την ομαλή λειτουργία της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα παραμείνω στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα παραιτηθώ από το όργανο. Εύχομαι το νέο συμβούλιο να επιτύχει στο έργο του».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr