27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πάτρα: Σοκάρουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – «Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι» – Law & Order

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολείο της Πάτρας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε τους τελευταίους μήνες, με τα μέλη της να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών με ορμητήριο το σχολείο στην Πάτρα, φτάνοντας στο σημείο να γράφουν ακόμα και τις τιμές στους τοίχους του συγκροτήματος.

Όπως μεταδίδει το tempo24, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι ηχογρααφημένες συνομιλίες του κυκλώματος.

Σε αυτές συζητούν για το πώς θα μεταφέρουν από την Αθήνα ναρκωτικά, στα οποία δίνουν ονόματα φαγητών, ως κωδικές ονομασίες.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών, που φέρνει στο φως το tempo24:

Α: Θα το πάρουμε …καθαρό να καταλάβεις.

Β: Από Αχαγιά το πήρα δεν σου λένε μαλ@@@@@.

Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.

Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.

Α: Αυτό λέω καμιά σχέση με καθαρό.

Β: Καθαρό αδελφέ θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα.

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις, κάποιες εκ των οποίων αφορούν και μαθητές.

Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος ασκούσαν ακόμη και σωματική βία εις βάρος των μαθητών, που δεν κατάφερναν να πουλήσουν τα ναρκωτικά, ενώ άλλους τους απειλούσαν για προσέλκυση νέων πελατών.

Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Επίσης, συνελήφθησαν έξι γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων, καθώς και μία μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε για τουλάχιστον ένα χρόνο στην Πάτρα.

Ακόμη, οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και συγκεκριμένα, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων διακινήθηκε σε ανήλικους, ακόμη και μέσα σε σχολικούς χώρους.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες, απόλυτη αφοσίωση, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν για την προσέλκυση νέων πελατών, ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου της Πάτρας, 80 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.


Πηγή: lawandorder.gr