23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πελοπόννησος: Ετοιμάζεται να ιδρυθεί Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων

Τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στην Πελοπόννησο, γνωστοποίησε, σε ομιλία του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας σε συνέδριο που έγινε στην Καλαμάτα και αφορούσε την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια, βρίσκεται σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εκπονηθεί το master plan της διαχείρισης υδάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα αφορά τη διαχείριση του νερού, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την αντιπλημμυρική προστασία.

Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το οποίο συνέπεσε με την ολοκλήρωση 10 χρόνων δραστηριοποίησης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καινοτομίας, Μάρκος Λέγγας, ενώ το παρακολούθησαν, Αντιπεριφερειάρχες, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Επίτιμος Ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός, Βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς και κεντρικός εισηγητής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την ολομέλεια έναρξης του συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν η Δ’ Αντιπρόεδρος ΒτΕ και Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) Jaime Lillo López και ο Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ε.Ε. Leonardo Pofferi.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr