23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Άνθρωπος του Ανδρουλάκη πληρώνεται υπερωρίες ενώ απουσιάζει (έγγραφα)

Σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη με Περιφερειακή υπάλληλο και εκλεκτή αυτοδιοικητική δημοτική σύμβουλο – του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη – η οποία ενώ απουσιάζει επιδεικτικά από τα καθήκοντα της θα πληρωθεί και υπερωρίες με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη!

Ο λόγος για την Μαρία Καναβάκη. Η Μαρία Καναβάκη, είναι οικονομολόγος και εργαζόμενη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Ωστόσο τους προηγούμενο διάστημα αποσπάστηκε στη Περιφέρεια Κρήτης και τοποθετήθηκε στη θέση της ειδικής συμβούλου στον πλευρό του Σταύρου Αρναουτάκη.

Είχε προηγηθεί το «στραπάτσο» που υπέστη στις εκλογές για το δήμου του Ηρακλείου Κρήτης, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”. Αν και είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, καθότι «εκλεκτή» του Νίκου Ανδρουλάκη, υπέστη πανωλεθρία και κατέλαβε την τρίτη θέση. Η παράταξη της ήταν πίσω από τους Καλοκαιρινό και Καραμαλάκη με μόλις 7.664 ψήφους και με τη διαφορά από τους συνυποψήφιους της να είναι χαοτική. Ο συνδυασμός της έλαβε μόλις 10,55% ενώ θυμίζουμε ότι στις εκλογές του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ στο Δ. Ηρακλείου είχε λάβει 18,81%. Το «πείραμα» Ανδρουλάκη με την Καναβάκη απέτυχε… Η ήττα για την κ. Καναβάκη ήταν ακόμα πιο βαριά, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι υπήρξε αντιδήμαρχος Ηρακλείου (με δήμαρχο τον κ. Λαμπρινο) και άρα ήταν από τα πρώτα «βιολιά» μια δημοτικής αρχής. Ωστόσο όταν θέλησε να διεκδικήσει το δήμο αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες του Ηρακλείου.

Ομως η κ. Καναβάκη παρά την απογοητευτική ήττα, φαίνεται ότι χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς αυτή ακριβώς η σχέση την οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες να τοποθετηθεί με απόσπαση δίπλα στον Στ. Αρναουτάκη. Ετσι η Μαρία Καναβάκη ταυτόχρονα με τη συμμετοχή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, στο γραφείο του οποίου αποσπάστηκε.

Ομως η κ. Καναβάκη φαίνεται ότι δεν βρίσκεται και τόσο πολύ στο …πλευρό του Περιφερειάρχη. Οπως καταγγέλλει η neakriti.gr, η Μ. Καναβάκη «δεν εμφανίζεται στο κανονικό ωράριο κι όλοι κοντεύουν να την ξεχάσουν». Σύμφωνα με neakriti.gr η κ. Καναβάκη «ζήτησε δικό της γραφείο με τηλέφωνα και υπολογιστές και μια γραμματεία στο κεντρικό κτήριο», αλλά δεν μπόρεσε η Περιφέρεια να τα εξασφαλίσει και πάντα σύμφωνα με το neakriti.gr η κ. Καναβάκη διαμήνυσε ότι «μέχρι να αποκατασταθώ σε χώρο ανθρώπινο και στο κτήριο το κεντρικό, ξεχάστε με…».

Παρότι λοιπόν σύμφωνα με το neakriti.gr, η κ. Καναβάκη, δεν πήγαινει καθημερινά στην εργασία της, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, με απόφαση του, τις εξασφάλισε και την πληρωμή υπερωριών. Συγκεκριμένα με έγγραφο του, στις 30 Απριλίου του 2024, ο κ. Αρνατουτάκης, αναφέρει: «Τροποποιούμε- συμπληρώνουμε την αριθμ. 28988/25-1-2024 (ΑΔΑ: 9ΘΙΚ7ΛΚ-1Ν5) απόφαση “Ορισμός συνεργείου υπαλλήλων Γραφείου περιφερειάρχη Κρήτης, γραφεία αντιπεριφερειαρχών, της συμβούλου Ακεραιότητας, δημοσιογράφων και ειδικών συμβούλων, για υπερωριακή εργασία Α’ εξαμήνου έτους 2024”, μεταξύ  των τριών ονομάτων που θα πληρωθούν για υπερωριακή εργασία του Α’ εξαμήνου του 2024, που δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τις 120 ώρες και που παρέχεται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας»! Μάλιστα! Η κ. Καναβάκη, θα λάβει και μέχρι 120 ώρες υπερωρίες για την εργασίας της, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο που ακολουθεί…

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Περιφέρεια Κρήτης, μεταφράζουν την ευνοϊκή μεταχείριση της Μαρία Καναβάκη,  ως «αντασταθμιστικά» μέτρα που δίνει ο Αρναουτάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως ευρωβουλευτής είχε στηρίξει την τοποθέτηση της Μαρίας Αρναουτάκη (κόρη του Στ. Αρναουτάκη) ως επιστημονικό συνεργάτη στις Βρυξέλλες…

Πηγή: www.aftodioikisi.gr