23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για Ψυχικό: Ο 54χρονος φέρεται να απέκτησε κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος – «Κλειδί» οι συνομιλίες στα κινητά

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 44χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, στο Ψυχικό, ενώ οι έρευνες στρέφονται πλέον προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού.

«Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος», τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», προσθέτουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο όγκος δεδομένων του κινητού του θύματος είναι τεράστιος και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να αρχίσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.

Όπως αναφέρουν, ακόμη, οι πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο φερόμενος ως δράστης, που εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Οι αγοραπωλησίες σε Μύκονο, Ίο και Σύρο που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών – Το οικόπεδο και οι βίλες στο νησί των Ανέμων

Πρωταρχικός στόχος των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews, φέρεται να είναι η λεγόμενη «μαφία της Μυκόνου», η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε εγκληματική οργάνωση με πολλά πλοκάμια, καθώς εκτιμάται ότι έχει αποκομίσει πακτωλό χρημάτων είτε μέσω νομιμοφανών είτε μέσω πλήρως παράνομων ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, σημαντική ώθηση στις έρευνες που πραγματοποιεί το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δίνει μια νέα σημαντική κατάθεση που έχουν στη διάθεσή τους οι έμπειροι αστυνομικοί, που προέρχεται από πρόσωπο του στενού φιλικού και επαγγελματικού κύκλου του θύματος. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό τις δουλειές του 54χρονου, αλλά και τις διαφορές που μπορεί να είχαν προκύψει από αυτές. Ήδη κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στη Μύκονο και, σύμφωνα με τις πηγές, αναμένεται σύντομα να μεταβεί σε Ίο και Σύρο. Σε αυτά τα τρία νησιά εκτιμάται ότι το θύμα είχε ανοιχτές υποθέσεις, από τη διερεύνηση των οποίων ενδέχεται να προκύψουν τα ίχνη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας. Τουλάχιστον 10 φάκελοι με τοπογραφικά και μελέτες στο Νησί των Ανέμων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Πρόκειται για ακίνητα και αγοραπωλησίες οικοπέδων που άλλαξαν χέρια, με αποτέλεσμα κάποιοι ενδεχομένως να ενοχληθούν. Τα τελευταία χρόνια, ο 54χρονος, ο οποίος χαρακτηριζόταν αυθεντία στο αντικείμενό του, είχε επεκτείνει τον κύκλο των εργασιών του και είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά στο real estate και να ενεργεί ως μεσίτης και επενδυτής, αγοράζοντας και μεταπωλώντας εκτάσεις.

Έκταση αξίας 5 εκατ. ευρώ

Μία από τις τελευταίες επενδύσεις του θύματος αφορούσε στην αγορά ενός οικοπέδου-φιλέτου με θέα στη θάλασσα, στην περιοχή Άγιος Στέφανος στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο, έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων, αποκτήθηκε αντί του ποσού των 5 εκατ. ευρώ, με τον Παναγιώτη Στάθη να έχει το 50% της νέας ιδιοκτησίας και το υπόλοιπο 50% να ανήκει πλέον στον συνέταιρό του.

Τον Νοέμβριο του 2023 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την αξιοποίηση του ακινήτου. Έτσι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεκίνησε και η κατασκευή των νέων πολυτελών κατοικιών, οι οποίες, όπως δείχνει και η φωτογραφία που αποκαλύπτει η «R», έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιμετρικά της συγκεκριμένης έκτασης στον Αγιο Στέφανο της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί και σύγχρονες κάμερες ασφαλείας. Όταν θα ολοκληρώνονταν οι βίλες, υπολογίζεται ότι θα πωλούνταν αντί αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε επιφανείς επιχειρηματίες που αναζητούν μια εξοχική κατοικία στο Νησί των Ανέμων.

Πηγή: www.enikos.gr