06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επεκτείνει το Ισραήλ τα πλήγματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Εξακολουθεί το σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή. Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή της Γάζας, έχοντας στο στρόχαστρο τρομοκράτες και υποδομές της Χαμάς. Συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την επιβεβαίωση του ΟΗΕ ότι ένα από τα σχολεία του στη βόρεια Γάζα, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο, χτυπήθηκε το Σάββατο. Οι πληροφορίες από την Χαμάς κάνουν λόγο για 80 νεκρούς.

Μάλιστα, φαίνοται πτώματα, ενώ πολλές γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών. Μάλιστα, παιδιά που κατάφεραν να σωθούν διακρίνονται να περπατούν ανάμεσα σε πτώματα.

Ισραήλ: Μπαράζ επιχειρήσεων σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη – Ανάμεσα στους αμάχους στο νότο βρίσκονται και μαχητές της Χαμάς

«Από το ξημέρωμα, οι άνεμοι στη πόλη Σντερότ είναι πολύ ισχυροί ενώ αναμένονται και βροχές εντός της Κυριακής, με αποτέλεσμα να δούμε τι μορφή θα πάρουν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ» αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη, Γιώργος Σιδέρης. Μέχρι στιγμής, συνεχίζουν το σφυρικόπημα από αέρος. Επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος της βόρειας Γάζας.

Στο νότο όπου συνωστίζονταιχιλιάδες άμαχοι, το Ισραήλ λέει ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και μαχητές της Χαμάς, που προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους θύλακες σε ένα πιο αραιοκατοικημένο περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή Ριμάλ που είναι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Οι Ισραηλινοί λένε ότι εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς. Μάλιστα, σε σπίτια τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός και μεγάλος αριθμός ρουκετών.

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για τους ομήρους, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι έχασε επαφή με κάποιες ομάδες που κρατούν ομήρους.

Κατά τη διάρκεια επιδρομής, εντοπίστηκαν όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός σε Γυμνάσιο

Οι δυνάμεις του IDF συνεχίζουν τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια μιας από τις επιδρομές, βρέθηκαν πολλά όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός μέσα σε ένα Γυμνάσιο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απομάκρυνε τα πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείo Αλ Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.


Πηγή: www.diaforetiko.gr