24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς τσάκωσαν τον youtuber που κακοποιούσε ΑμεΑ ενώ έκανε live μετάδοση: Το χρονικό της θλιβερής δράσης του

Χθες Τρίτη 06.02.2024 ολοκληρώθηκε με την σύλληψη του 35χρονου Αρχηγού – youtuber το 2ο μέρος της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των 2 δραστών, που εκμεταλλεύονταν live στο youtube ΑμεΑ για να βγάλουν χρήματα.

Μια επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ήρθε να προστεθεί στην ιστορία της σύλληψης του ανταγωνιστή του «Αρχηγού» πριν μερικούς μήνες, κατεβάζοντας αυλαία στο διαδικτυακό κουκλοθέατρο με ανθρώπινες μαριονέτες τα δυστυχή ΑμεΑ, που είχαν σκηνοθετήσει μέσω των social media οι δυο συλληφθέντες youtuber για να γεμίζουν τις τσέπες τους λεφτά.

Στο θέατρο της φρίκης και του παραλόγου, τα θύματα των δυο αδίστακτων youtuber, τα ΑμεΑ, μετά από εντολή χρηστών που πλήρωναν όσο – όσο για να παρακολουθούν on line τους πρωταγωνιστές, προέβαιναν σε πράξεις ανάρμοστες που ευτελίζουν την ανθρώπινη φύση. Από το να κάνουν τους γελωτοποιούς που έτρωγαν ξύλο και χτυπιόντουσαν μεταξύ τους, μέχρι να φθάνουν στα ακραία σημεία να ξυρίζουν τα κεφάλια τους ή να προβαίνουν σε πράξεις σεξουαλικής φύσεως.

Εξυβρίσεις και σεξουαλικές πράξεις

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που παρουσιάζει το newsit.gr η δράση του 35χρονου ξεδιπλώνεται ως εξής: : «Από την υπηρεσία μας συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό που σχετίζεται με την τέλεση ποινικών αδικημάτων το οποίο υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ο κατηγορούμενος γνωστός με το ψευδώνυμο «Αρχηγός» κατά το χρονικό διάστημα από τις 3/1/2023 έως 6/2/2024 καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία, λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιούν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος» αναφέρει το διαβιβαστικό και στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται πως το ύποπτο προφίλ μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών που το σάρωναν καθημερινά. «Κατόπιν των ανωτέρω το προφίλ με την ονομασία (αναφέρεται στο όνομα) από το ΤΙΚ-TOK τέθηκε σε διαρκή επιτήρηση από την υπηρεσία μας. Χθες, 6/2/2024 και περί ώρα 00:15 ο ανωτέρω προέβη σε ζωντανή μετάδοση από το συγκεκριμένο προφίλ με πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω και διαρκούντος του Αυτοφώρου».

Η έφοδος και οι 7 σκληροί δίσκοι

Το μεσημέρι της 06-02-2024 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας παρουσία εισαγγελέα έκαναν έφοδο στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: « επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Ήταν μέσα τα ΑΜΕΑ

Κατά την έφοδο των αρχών, στον χώρο του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας».


Πηγή: www.diaforetiko.gr