23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Πυρκαγιά στην Πάφο: «Προσευχόμαστε να μην υπάρξουν χειρότερα» – Η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Omegalive

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην επαρχία της Πάφου, περιοχή Μηλιούς.

Το Omegalive επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κα. Εύα Χρυσάνθου για το πώς η περιοχή γλίτωσε από πιθανή καταστροφή εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως η ίδια ανέφερε «Ευτυχώς δεν κινδύνευσαν κατοικίες». Τα τετραγωνικά χιλιόμετρα που καταστράφηκαν ήταν αρκετά όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής και του Τμ. Δασών.

Σύμφωνα με την κα. Χρυσάνθου η αρμόδιες Αρχές κατέβασαν άμεσα στο σημείο της φωτιάς όμως τα πτητικά μέσα που ρίχτηκαν στη φωτιά ήταν αεροπλάνα, που σημαίνει πως ο ανεφοδιασμός τους τα ανάγκαζε να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο χάνοντας πολύτιμα λεπτά. Όπως η ίδια είπε εάν είχε γίνει χρήση πυροσβεστικών ελικοπτέρων ο ανεφοδιασμός θα κόστιζε λιγότερο χρόνο με ανεφοδιασμό από το φράγμα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον κίνδυνο για μελλοντικές πυρκαγιές δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Προσευχόμαστε να μην υπάρξουν χειρότερα».

Τέλος, η ίδια υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, της οποίας το έργο καθυστέρησε η δύσβατη μορφολογία της περιοχής.

Πηγή: omegalive.com.cy