25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ρωμαιοκαθολικοί φοιτητές-στελέχη του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο της Ελλαδικής Εκκλησίας-Υποδοχή από τον Αρχιγραμματέα

ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ -Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, 22 ρωμαιοκαθολικοί φοιτητές-στελέχη του Βατικανού, εκ των οποίων 12 κληρικοί και 10 υποψήφιοι κληρικοί, επισκέφθηκαν τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, άρχισε το 2005, στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, το Πρόγραμμα ετήσιας επίσκεψης φοιτητών από το Βατικανό, οι οποίοι φιλοξενούνται για ένα μήνα στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, διδάσκονται καθημερινά επί τέσσερεις ώρες την ελληνική γλώσσα και επισκέπτονται Ιερές Μητροπόλεις, Ναούς και Μουσεία.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους, απάντησε σε διάφορα ερωτήματα των φοιτητών που αφορούσαν το Συνοδικό σύστημα που διέπει την Εκκλησία της Ελλάδος και τις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και, τέλος, προσέφερε στον καθένα ένα αναμνηστικό δώρο ως ευλογία.

Αμέσως μετά, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνοδικού Μεγάρου.

 Πηγή: www.vimaorthodoxias.gr