01/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας – Επιμένει στην αθωότητά του

Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας από την Σαλαμίνα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 12χρονου παιδιού. Νωρίτερα πέρασε το κατώφλι του ανακριτή έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με τα ράσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος δήλωσε αθώος στην απολογία του και δεν αποδέχεται τις αξιόποινες πράξεις έτσι όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Καταδίκη σε πρώτο βαθμό

Ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Ο παλαιοημερολογίτης, σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας ζούσε στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια. Οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τα αδικήματα του ιερέα είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας από το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που είχε προβληματίσει τους πιστούς που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η ταπεινή και ήσυχη συμπεριφορά του ιερέα στο νησί έκανε πολλούς από τους πολίτες να μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι που είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής να περνούν χειροπέδες στον ιερέα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους, επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

vradini.gr

Πηγή: agrinio24.gr