24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σε δίκη παραπέμπεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη – Law & Order

Παραπέμπεται σε δίκη ο 36χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών, ενώ το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές του Συμβουλίου έκριναν ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός με πρόθεση και δη αποδεχόμενος τη γνώση του ότι από την πράξη του ήταν πιθανό να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σκότωσε τον ανήλικο, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μάλιστα, στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, η οποία ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ο 16χρονος αποχώρησε με το φορτηγό του πατέρα του από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύσιμα που είχε βάλει.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές από απόσταση 10-15 μέτρων: μία από τις βολίδες πέτυχε το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος, διαπέρασε τον υαλοπίνακα, πλήττοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του οχήματος. Το αποτέλεσμα ήταν το όχημα να προσκρούσει διαδοχικά στα σκαλοπάτια παρακείμενου ξενοδοχείου και εξωτερικού τοίχου, όπου ακινητοποιήθηκε.

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Νοσηλεύτηκε για 8 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: lawandorder.gr