26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση: Μέχρι ποια ώρα αναμένονται καταιγίδες με χαλάζι και δυνατοί άνεμοι

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5:00 το πρωί η Κίτρινη Προειδοποίηση που εκδόθηκε χθες από το Τμ. Μετεωρολογίας, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές, όπου είναι πιθανόν να πέσει και χαλάζι, ενώ η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Η Κίτρινη Προειδοποίηση θα βρίσκεται ισχύ μέχρι τις 19:00 το βράδυ.

Διαβάστε Σχετικά: Πολιτική Άμυνα: Συστάσεις προς το κοινό ενόψει Κίτρινης Προειδοποίησης

Πάσχα με Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι εξέδωσε το Τμ. Μετεωρολογίας – Πότε τίθεται σε ισχύ

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από το Τμ. Μετεωρολογίας:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα, αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Από αργά το απόγευμα και μετά, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και παροδικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες σε περιοχές στα βόρεια και πιθανό και του εσωτερικού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα στραφούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι γενικά ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά, θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, προοδευτικά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά, στα ορεινά αλλά και στα νότια.

Την Τρίτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Πηγή: omegalive.com.cy