21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ταϊβάν: «Ακούμε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» λέει Έλληνας που έζησε τον εφιάλτη

Τεράστιος σεισμός συντάραξε την Ταϊβάν και ένας Έλληνας αναφέρθηκε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς το χτύπημα του Εγκέλαδου προκάλεσε κατάρρευση κάποιων κτιρίων.

Ο λόγος για τον Χρήστο Σαραντίδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ από την γραμμή του μετρό όπου βρισκόταν για τον σεισμό στην Ταϊβάν, τον μεγαλύτερο των τελευταίων 25 ετών στη χώρα.

«Η μικρή έφυγε για το σχολείο, είχα το πρωινό ελεύθερο είπα να κοιμηθώ λίγο και μόλις με έπιασε ο ύπνος μας ξύπνησε ο σεισμός. Πέσανε πράγματα και σπάσανε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Ταϊβάν, διευκρίνισε δεν έχουν πέσει κτίρια. Στην Ταϊπέι υπάρχουν ζημιές στο μετρό, στη γραμμή προς αεροδρόμιο.

«Πανικός δεν υπάρχει, όλα λειτουργούν κανονικά, ακούμε ασθενοφόρα οχήματα πυροσβεστικής από το πρωί, αλλά το μετρό λειτουργεί. Επικοινώνησα με το σχολείο της μικρής μήπως χρειαζόταν να την πάρουμε, αλλά όλα καλά. Είμαστε καλά, ζημιές υπάρχουν στη Χουάλιεν, είναι μια πανέμορφη περιοχή, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους».

«Αύριο έχουμε τετραήμερη αργία. Αν ο σεισμός γινόταν αύριο, που έχουμε διακοπές, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα» σημείωσε. «Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας» παρατήρησε.

Πηγή: www.newsit.gr