25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σέρρες: «Χωρίς τροφή για 4 μέρες τα 500 σκυλιά του κυνοκομείου»

Χωρίς τροφή κινδυνεύουν να μείνουν συνολικά 500 σκυλιά του δημοτικού κυνοκομείου Σερρών, καθώς εδώ και δύο μήνες τα αποθέματα μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, η έλλειψη τροφής οφείλεται σε καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης ανάμεσα στον δήμο και τον ανάδοχο, με αποτέλεσμα τα κοντέινερ αποθήκευσης της τροφής να μείνουν σχεδόν άδεια. Ενδεικτικό είναι ότι η τελευταία φορά που γέμισαν με τροφή οι ταϊστρες ήταν το Σάββατο -μετά από δωρεά ιδιώτη-, με αποτέλεσμα πολλά απο τα σκυλιά να έχουν καταναλώσει αρκετά νωρίς την ποσότητα που τους δόθηκε.

Όπως καταγγέλλει στο Thesstoday.gr η πρόεδρος της Νέμεσις Νατάσα Μπομπολάκη, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που τα κοντέινερ αποθήκευσης μένουν άδεια, αναγκάζοντας το προσωπικό να ταϊζει τα σκυλιά με μικρότερες μερίδες και το βάρος της σίτισης να πέφτει στους χορηγούς.

“Τα κοντέινερ που αποθηκεύονται οι τροφές είναι άδεια, αυτό έχει ξανασυμβεί στις Σέρρες γιατί τα ζώα είναι πάρα πολλά, μιλάμε για 500 σκυλιά που περνάνε μεγάλο μέρος της ζωής τους μέσα σε κλουβί. Δυστυχώς συμβαίνει το ίδιο σε πάρα πολλούς δήμους της Ελλάδας, παρόλο που πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει τροφή για 12 μήνες. Λένε στους εθελοντές που τα φροντίζουν να κάνουν υπομονή, αλλά τα ζώα είναι αυτά που πεινάνε, όχι οι εθελοντές. Η Ελλάδα στο θέμα των αδέσποτων είναι χειρότερη κι από τις υποανάπτυκτες χώρες”, σημειώνει.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάγκη στελέχωσης του κυνοκομείου με περισσότερο προσωπικό, καθώς το ήδη υπάρχον δεν αρκεί για την καθαριότητα και την σίτιση των 500 σκυλιών, εκ των οποίων το 80% είναι μεγαλόσωμα. Παράλληλα, κάνουν λόγο για απουσία σκέπαστρου σε κάποιους από τους χώρους που φιλοξενούνται τα ζώα, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα στον ήλιο. Μία συνθήκη, που όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία τους.

Τί απαντά ο δήμος

Από την πλευρά της η εντεταλμένη σύμβουλος αδέσποτων ζώων και εθελοντισμού του δήμου Σερρών και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Βασιλική Πανταζή υποστηρίζει στο Thesstoday.gr ότι “δεν υπάρχει καμία έλλειψη τροφών, τα σκυλιά είναι ταϊσμένα. Υπήρξε μια καθυστέρηση στη σύμβαση που θα υπογράφαμε με την εταιρεία λόγω του ότι δεν περάστηκε ο προϋπολογισμός στον χρόνο που θα έπρεπε. Πλέον υπογράφθηκε η σύμβαση και σήμερα θα έρθουν οι τροφές. Η σίτιση των ζώων του κυνοκομείου αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και καλούμε όλους τους φιλόζωους να συνδράμουν γιατί έχουμε το μεγαλύτερο κυνοκομείο στη χώρα”.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr