21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Νεκρή η 2 ετών Ντάνκα που είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα ημέρες – Την παρέσυραν με ΙΧ και την πέταξαν σε χωματερή

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 2χρονης Ντάνκα Ίλιτς που προκάλεσε θλίψη την Σερβία. Τα ίχνη της μικρής Ντάνκα είχαν εξαφανιστεί στις 26 Μαρτίου ενώ έπαιζε μπροστά από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε, στην βορειοανατολική Σερβία και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό.

Τον θάνατο της προκάλεσαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης που παρέσυραν με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο το δίχρονο κοριτσάκι και στην συνέχεια έριξαν το άψυχο κορμί της σε χώρο που χρησιμοποιείται ως παράνομη χωματερή. Οι δράστες συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Η εξαφάνιση της μικρής Ντάνκα είχε κινητοποιήσει τις σερβικές αρχές, αλλά και την Ιντερπόλ μιας και υπήρχαν υποψίες ότι απήχθη από υπηκόους γειτονικού κράτους. Στην Σερβία για πρώτη φορά λειτούργησε το σύστημα άμεσης αναφοράς για εξαφάνιση ανηλίκου (Amber Alert) και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό της δίχρονης Ντάνκα Ίλιτς.


Πηγή: www.diaforetiko.gr