05/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα η μεγάλη διαμαρτυρία αγροτών στο σπίτι της Ευρώπης – Κλείνουν δρόμοι στη Λευκωσία

Στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στους ευρωπαίους συναδέλφους τους βγαίνουν σήμερα και οι αγρότες στην Κύπρο

Θα πραγματοποιήσουν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους έξω από το σπίτι της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA, η δημοσιογράφος, Κωνσταντίνα Δημητρίου, το πανευρωπαϊκό κίνημα των τρακτέρ παρέσυρε και τους Κύπριοι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν από την προηγούμενη Παρασκευή όπως οι οργανώσεις τους προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώνοντας τη φωνή τους με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αναφορικά με τους φόρους, το κόστος παραγωγής, τη γραφειοκρατία, τις φθηνές εισαγωγές και εξαιτίας των καταστροφών ελέω της κλιματικής αλλαγής.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα στις 10 το πρωί οι αγροτικές οργανώσεις θα μαζευτούν στο χώρο στάθμευσής του ΓΣΠ για να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στο σπίτι της Ευρώπης.

Η αστυνομία, στο μεταξύ, θα προβεί στις απαραίτητες τροχαίες διευθετήσεις. Κατά τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα γίνονται ολιγόλεπτες αποκοπές στους δρόμους που θα κινηθούν. Επίσης η Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος, θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Γρίβα Διγενή μέχρι τα φώτα τροχαίας στο ύψος της Ελληνικής Πρεσβείας, μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Καθ’ όλη της διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασχεθούν τροχαίες διευκολύνσεις από μέλη της Αστυνομίας, σημείωσε.

Πηγή: omegalive.com.cy