03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα θα ακουστούν στη Βουλή οι κοινωνικοί φορείς για τον γάμο ομοφύλων

Με την ακρόαση των κοινωνικών φορέων θα συνεχιστεί σήμερα 07.02.2024 στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 13:00 ωστόσο ήδη από την αρχική συζήτηση διαφάνηκαν συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης για την ανάγκη αποκατάστασης των όρων ισότητας στον πολιτικό γάμο. Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων καταγράφηκε ότι εκτός της ΝΔ, θετικοί επί της αρχής με το σχέδιο νόμου είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Αντίθετοι είναι ΚΚΕΕλληνική ΛύσηΝίκη και Σπαρτιάτες.

Η εισηγητής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει τους όρους ισότητας για όλους του πολίτες και ιδίως για τα παιδία. Η κυρία Έλενα Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «σημαντική αλλαγή» ενώ για αυτονόητες ρυθμίσεις έκανε λόγο και ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ.

Από την Νέα Αριστερά ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε «ημέρα νίκης για τα κινήματα της Λοάτκι κοινότητας» ενώ ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας επικρότησε τις ρυθμίσεις για την ισότητα στον γάμο. Η Βιβή Δάγκα του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της αντιτίθεται στην προσπάθεια εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας ενώ οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και των Σπαρτιατών ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.


Πηγή: www.diaforetiko.gr