14/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Η βιομηχανική παραγωγή έχει επανέλθει σε προ κρίσης επίπεδα

Πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγική βάση της χώρας για να διασφαλισθούν βιώσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ενώ επισήμανε την προσπάθεια για διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης σε βάθος χρόνου.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε πως από το 2019 έχει διπλασιαστεί η βιομηχανική παραγωγή κι έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση ενώ είναι εμφανείς οι τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και έρχονται επενδυτές αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και σε αυτή την πορεία συνεχίζουμε την προσπάθεια». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η προσπάθεια του υπουργείου εστιάζεται στα εξής πεδία:

  • Μείωση της γραφειοκρατίας με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε να μπορεί ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση από το γραφειο του επενδυτή.
  • Οργανωμένοι υποδοχείς θα είναι βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα
  • Αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων
  • Νέα κριτήρια στον αναπτυξιακό νόμο (για καινοτομία, ESG κ.λ.π.)
  • Εντός του Απριλίου ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ» μέσω του οποίου θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr