15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπαρτιάτες: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου – Εξηγήσεις έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Το κατώφλι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη πέρασε σήμερα Δευτέρα 01.04.2024 για να δώσει εξηγήσεις ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε ως ύποπτος για την κατηγορία ότι υπήρξε ο ηθικός αυτουργός για την εξαπάτηση των εκλογέων που ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών.

Στις εξηγήσεις που έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα «κάλυψης» και ξεκαθάρισε πως η μετέπειτα στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και δεν εξαπατήθηκε κανένας ψηφοφόρος.


Υπενθυμίζεται, ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει έπειτα από τις καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών Greek mafia στο κόμμα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο τελευταίος που κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ είχαν προηγηθεί όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών (κάποιοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί) πλην του αρχηγού τους Βασίλη Στίγκα.

Πλέον, η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου μελετά το υλικό και αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων προσώπων.


Πηγή: www.diaforetiko.gr