23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα κάγκελα οι κάτοικοι των Σερρών για κρούσματα Ηπατίτιδας & Aids

Προβληματισμό  έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS, σε μετανάστες από την δομή φιλοξενίας, στις Σέρρες.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος επεσήμανε πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως άτομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα [ηπατίτιδα, αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)]. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο Facebook, συγκεντρώνοντας πλήθος αντιδράσεων από κατοίκους και τοπικούς φορείς, που εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών πρόκειται να αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά κι αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων. Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid. Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται. Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας», κατέληξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών στην ανάρτησή του.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr