24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης για γαλλικές εκλογές: «Σήμερα η Γαλλία στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς»

Ανάρτηση για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα η Γαλλία στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

«Με την ιστορική τους νίκη, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα «θέλω» του μέσου Γάλλου πολίτη», συμπληρώνει.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο.

Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό.

Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας. 

Με την ιστορική τους νίκη, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα «θέλω» του μέσου Γάλλου πολίτη. Παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες, οι γαλλικές προοδευτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, την προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν ενάντια στην ατζέντα της μισαλλοδοξίας, του αντιευρωπαϊσμού και του απομονωτισμού της Ακροδεξιάς.

Και ταυτόχρονα έδειξαν ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για να συμφωνήσουμε στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η καταστροφή του Ε.Σ.Υ., η μη λειτουργία του κράτους δικαίου. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τις επιμέρους διάφορές μας».ς

Πηγή: www.newsit.gr