22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Στις 18 Ιουλίου θα μεταβεί στα κατεχόμενα ο πρόεδρος του ΡΛΚ

Δύο μέρες πριν από τις 20 Ιουλίου θα βρίσκεται στα κατεχόμενα o πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες, αναφέροντας ότι μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματός του θα «πάρουν τη θέση τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην Κύπρο», και θα παραστούν στους εορτασμούς για τα «50χρονα της ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο κ. Οζέλ έστειλε μηνύματα για την εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, δηλώνοντας ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα μαζί με την Αϊσέ Αγιάταϊ και άλλους αξιωματούχους της περιόδου, από τους οποίους ξεκίνησε το σύνθημα «Η Αϊσέ πάει διακοπές».

«Θα είμαστε όλοι μαζί στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Με τους προηγούμενους προέδρους μας, με τον κ. Οντέρ Σαβ, ο οποίος ήταν υπουργός κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974, με τον κ. Ερόλ Τσεβίκτσε, αν το επιτρέπει η υγεία του, και με την Αϊσέ Αγιάταϊ, την κόρη του τότε Υπουργού Εξωτερικών, η οποία πήγε διακοπές για την ειρήνη. Στην 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης, θα πάμε στην Κύπρο και πάλι με την κυρία Αϊσέ για να πούμε ‘ειρήνη στο χώρα, ειρήνη στο νησί, ειρήνη στον κόσμο’».

Ο Πρόεδρος του ΡΛΚ είπε ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα με δική τους αντιπροσωπεία, όπως είχαν προγραμματίσει από καιρό, υπενθυμίζοντας ότι αρνήθηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου να μεταβούν μαζί με το ίδιο αεροσκάφος.

Πηγή: omegalive.com.cy