20/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στην Πάρνηθα ο Χρήστος Παππούς

Στην τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες, από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, τον Ιούλιο του 1944, στην Πάρνηθα, παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας το Δήμο Φυλής, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Το τρισάγιο, εις μνήμην των 29 αμάχων, εκ των οποίων 17 Σαρακατσάνοι που εκτελέστηκαν στη θέση Γούρνα, 7 Μενιδιάτες και 3 Χασιώτες στη θέση Γκούρα και 2 ακόμα Μενιδιάτες στη θέση Μετόχι, τελέστηκε, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών.

Παρευρέθηκαν, επίσης η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός και εκπρόσωποι, από τους 19, συνολικά, φορείς που συνδιοργάνωσαν την τελετή.

“Αποτελεί εθνικό χρέος να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα του παραλογισμού, λίγους μήνες πριν την υποχώρηση των Γερμανών από τη Χώρα μας. Παραλογισμός που δυστυχώς, είχε και συνέχεια, με τη δολοφονία 18 Χασιωτών και Λιοσιωτών ανήμερα του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου 1944, στη Χασιά. Εύχομαι να σταματήσουν άμεσα οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και η ανθρωπότητα να βαδίσει ειρηνικά, ασχολούμενη με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με σημαντικότερο τη διάσωση του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr