15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Ζαγορά-Τι καταγγέλλουν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το δημαρχείο Ζαγοράς αγρότες και πολίτες του δήμου αγωνιώντας για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες..

Έκαναν λόγο για “αδράνεια και αδιαφορία του κράτους και της επίσημης πολιτείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής μας, για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, για την άρδευση των καλλιεργειών”.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «… σε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, για ποιο λόγο ο Δήμος δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, παρά μόνο υποσχέσεις, η απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί βάσει προτεραιοτήτων! Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η περιοχή μας δεν αποτελεί προτεραιότητα. Τα έργα που έχουμε ανάγκη για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να μπορέσουμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες, δεν αποτελούν προτεραιότητα!»

Οι κάτοικοι ζητούν:

1. Άμεση αποκατάσταση των γεφυριών και των οδικών αξόνων, επείγουσες ενέργειες ώστε να διέρχεται με ασφάλεια μεγάλο λεωφορείο προς Πουρί, Κισσό, Χορευτό και Άγιο Ιωάννη!

2. Διασφάλιση καθαρού νερού ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς με αντικατάσταση δικτύων, καλλιέργεια πηγών, κατασκευή νέων δεξαμενών και καθαρισμό των υπαρχουσών.

3. Επάρκεια νερού άρδευσης με κατασκευή κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες και άμεση επισκευή δεξαμενών και τσιμεντοαυλάκων.

4. Επισκευή της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, με ταυτόχρονη κατασκευή τριγωνικής τάφρου όμβριων και οχετών ή μικρών γεφυρών στο διάβα των ρεμάτων.

5. Οριοθέτηση των υδατορεμάτων που διέρχονται εντός των οικισμών και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων ορεινής υδρονομίας, (μπαραζιών).

6. Άμεσο καθαρισμό και καλλωπισμό των παραλιών του Δήμου μας, από παλιοσίδερα, ξύλα, φερτά υλικά απομάκρυνση των βυθισμένων αυτοκινήτων και γεφυρών από τη θάλασσα.

7. Άμεση επισκευή των λιμανιών Χορευτού και Αγίου Ιωάννη, με ξεμπάζωμα των λιμενολεκάνων, και ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων.

8. Επισκευή και ανακατασκευή των παραδοσιακών πέτρινων γεφυρών, σε Τσαγκαράδα και Πουρί, άμεση έναρξη επισκευής του Ελληνομουσείου Ζαγοράς.

9. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλους τους οικισμούς που περιλαμβάνουν διευθέτηση των όμβριων υδάτων πάνω από τους οικισμούς και σταθεροποίηση του εδάφους από τη διάβρωση των μεγάλων ρεμάτων που βρίσκονται κάτω από τους οικισμούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Ζαγορά – Καταγέλλουν αδράνεια στην αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες

πηγή: ertnews.gr

Πηγή: www.aftodioikisi.gr