03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο εναντίον του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έκαναν στην πλατεία Συντάγματος

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο διοργανώνει η «Εστία Πατερικών Μελετών» με τη συμμετοχή και άλλων ελληνορθόδοξων φορέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για το συλλαλητήριο, η συγκεκριμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση αναφέρει πως τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης “γάμου” και υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας» και τονίζει πως με αυτό τον τρόπο εκφράζει την αντίθεση της στη «σοδομοποίηση της ελληνικής κοινωνίας», ενώ τονίζει την επιθυμία της «να αποτραπεί η υιοθεσία ορφανών παιδιών, που θα αποτελούν ψευδαίσθηση καρπών μιας αφύσικης και άκαρπης συζευξης». Υπογραμμίζει δε πως δεν θέλουν να γίνουν «συνένοχοι στο έγκλημα κατά των αθώων παιδιών» και στο κάλεσμά της για το συλλαλητήριο, η «Εστία Πατερικών Μελετών» καταλήγει λέγοντας: «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους!»

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην πλατεία Συντάγματος

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που διαμαρτύρονται κατά του επίμαχου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με αρκετούς από τους πολίτες να κρατούν σημαίες, σταυρούς, εικόνες Αγίων και πλακάτ με συνθήματα όπως «Λέμε ΌΧΙ στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί γάμου και τεκνοθεσίας ομοφυλοφίλων», «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Στη συγκέντρωση έδωσε το «παρών» και ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος Νίκη, ο οποίος και προέβη σε ομιλία κατά του νομοσχεδίου.

Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην πλατεία Συντάγματος

Την ίδια ώρα, σύλλογοι και συλλογικότητες που υποστηρίζουν το επίμαχο νομοσχέδιο, προχώρησαν σε αντισυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Σημειώνεται πως με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός «Βικτώρια» στη γραμμή 1 του μετρό της Αθήνας έκλεισε προσωρινά, με τους συρμούς του ηλεκτρικού να διέρχονται από το σημείο χωρίς στάση.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:


Πηγή: www.diaforetiko.gr