23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ: «Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους – Εγκλωβισμένοι στο ύπαιθρο για 15 ολόκληρες ώρες, κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες»

Η συντεχνία Ισότητα με ανακοίνωσή της καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Παντελή Χατζηγέρου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η συντεχνία θα προστατέψει τα δικαιώματα των μελών της κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η συντεχνία κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και προκλητική στάση που επιδεικνύει ο Προϊστάμενος της ΥΠΘ Παντελής Χατζηγέρου απέναντι στα δίκαια και επείγοντα αιτήματά μας για διάλογο σχετικά με κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας, εκπαίδευσης και εξοπλισμού του προσωπικού της Υπηρεσίας του».

«Παρά τις επιστολές μας και τη δια ζώσης επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Προεδρικό για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΥΘΠ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να συζητήσει μαζί μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ωρομίσθιοι Θηροφύλακες, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τείχος σιωπής και αδράνειας από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας. Η αδιαφορία αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και κοινωνικού διαλόγου», αναφέρει η συντεχνία.

Μεταξύ άλλων, η Ισότητα υποστηρίζει ότι κ. Χατζηγέρου «αρνείται συστηματικά» να παραχωρήσει συνδικαλιστικό χρόνο στον πρόεδρο του κλάδου, ενώ καταγγέλλει πως όταν ο πρόεδρος του κλάδου κατήγγειλε παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων στην αρμόδια Επίτροπο «ο κ. Χατζηγέρου διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του Προέδρου με ψευδείς κατηγορίες, ενώ απείλησε να διασύρει την υπόληψή του».

Αναφέρει ακόμη ότι «εργαζόμενοι της Υπηρεσίας αναγκάστηκαν να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στο ύπαιθρο για 15 ολόκληρες ώρες, κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες», καθώς και ότι «θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους ενώ βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, εξαιτίας των εσκεμμένα λανθασμένων και παραπλανητικών οδηγιών που έλαβαν από τους ανωτέρους τους».

Η Ισότητα καλεί «τον Υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική συνάντηση με τον Προϊστάμενο της ΥΘΠ το συντομότερο δυνατό» και καταλήγει λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αξιοποιήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της και την αποκατάσταση ενός εποικοδομητικού πνεύματος διαβούλευσης και συνεννόησης.

Πηγή: omegalive.com.cy