15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΥΠΑ: Συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια όλων των Περιφερειών της χώρας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι όλων των Περιφερειών βγαίνουμε στο δρόμο. Πραγματοποιούμε σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά κτήρια όλων των Περιφερειών – Περιφερειακών Ενοτήτων με πανό και συνθήματα».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) και σημειώνει:

«Για τη συμμετοχή μας αξιοποιούμε τις δίωρες άδειες από τη Συλλογική μας Σύμβαση ή οποιαδήποτε άλλη άδεια.

Δίνουμε δυναμικό παρών. Από την συμμετοχή μας εξαρτάται η πορεία ικανοποίησης των βασικών μας αιτημάτων, που έχουμε στο διεκδικητικό μας πλαίσιο .

Είναι προκλητική η συνεχής υποστελέχωση, με την συνεχή μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Μόνο από το 2020 έχει μειωθεί κατά 24%!!!

Είναι προκλητικό αντί να προχωρούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να προσλαμβάνουν συμβασιούχους στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς (ΑΕ) που συστήνουν, να μην υπάρχει μια υπηρεσία Τεχνικών Έργων, που να μπορεί να κατασκευάσει ένα στοιχειώδες έργο, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού.

Είναι προκλητική η συνέχιση των πετσοκομμένων μισθών μας, η αντιμετώπισή μας σαν υπαλλήλους β΄κατηγορίας.

Είναι προκλητικό να συνεχίζουμε να βάζουμε το χέρι στη τσέπη για να μετακινούμαστε για εκτέλεση υπηρεσίας ή για να υπερσπιζόμαστε τις υπηρεσίες και τους εαυτούς μας σε απαράδεκτες ποινικές διώξεις, αγωγές κλπ.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Βάζουμε στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά των 13ου & 14ου μισθού, λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας, ικανοποίηση των αιτημάτων μας για τα ζητήματα των μετακινήσεων των υπαλλήλων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, για χορήγηση «ελεγκτικού επιδόματος» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις υποστηρικτικές δομές, για πλήρη νομική κάλυψη, για χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης σύμφωνα με τις προτάσεις μας κλπ.

Πέμπτη 4 Απρίλη οργανώνουμε μαζικές κινητοποιήσεις, αντάξιες των αιτημάτων μας.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με τη συμμετοχή μας στην Απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στις 17 Απριλίου 2024, ζητώντας από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει την απεργία ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr