22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Σύσταση Άδωνι Γεωργιάδη σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Σύσταση να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες καθώς, όπως είπε, υπάρχει έξαρση του κορονοϊού με νέο στέλεχος, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τον κορονοϊό, του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκου Παπαδόπουλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του, ότι υπάρχει πλέον διεθνής επίσημη παραδοχή ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες, κάνοντας λόγο για φαντασιόπληκτα σενάρια και συνωμοσιολογίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

«Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει που να ευθύνεται για οποιαδήποτε παρενέργεια τρία χρόνια μετά την χορήγηση του, όλη η ερώτηση σας ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας σας, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η θνησιμότητα στους ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν είναι 30 φορές μεγαλύτερη από όσους εμβολιάστηκαν. Το προσδόκιμο ζωής στην χώρα μας ανέβηκε μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με αυτά που λέτε και ισχυρίζεστε – μόνο και μόνο για να κερδίσετε ψήφους – παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: www.newsit.gr