21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Τα ερωτήματα για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα, σε ψυχιατρικό νοσοκομείο ο δράστης – Law & Order

Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει μετά τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, με έναν 39χρονο να δολοφονεί την 28χρονη πρώην σύντροφό του έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020 και από τότε είχε κάνει καταγγελία η γυναίκα. Χθες που μετέβη στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον φίλο της ανέφερε στην αξιωματικό υπηρεσίας ότι μάλλον είδε τον πρώην σύντροφό της έξω από το σπίτι.

Ζήτησε περιπολικό και της είπαν ότι πρέπει να ανοίξει κάρτα στο 100 και να μεταβεί περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Η άτυχη γυναίκα είπε ότι θα καλέσει αυτή στο 100 και, βγαίνοντας από το τμήμα, μιλούσε με την Άμεση Δράση, την είδε ο δράστης, της επιτέθηκε, και στο κέντρο του 100 άκουσαν τις φωνές της.

Ερώτημα υπάρχει και για τη στάση του αστυνομικού που εκτελούσε χρέη σκοπιάς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, καθώς ούτε τον 39χρονο και τις προθέσεις του αντιλήφθηκε ούτε πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη γυναικοκτονία

«Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».


Πηγή: lawandorder.gr