19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Τελικά ο πρίγκιπας Χάρι απέρριψε τη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Ο πρίγκιπας Χάρι απέρριψε πρόσκληση του βασιλιά Καρόλου να μείνει σε βασιλική κατοικία κατά την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επειδή «ανησυχούσε για την ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τρεις νύχτες στο Λονδίνο όταν πέταξε από την Καλιφόρνια για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus αλλά δεν είδε τον Βασιλιά Κάρολο λόγω του «φορτωμένου προγράμματος» του βασιλιά.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι είχε δηλώσει: «Σε απάντηση στις πολλές και συνεχείς εικασίες για το εάν ο Δούκας θα συναντηθεί ή όχι με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, δυστυχώς δεν θα είναι δυνατό λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας. Ο Δούκας φυσικά κατανοεί τις δεσμεύσεις του πατέρα του και τις διάφορες άλλες προτεραιότητες, ελπίζοντας να τον δει σύντομα».

Τώρα τα πράγματα αλλάζουν καθώς ο Κάρολος φαίνεται πως είχε προτείνει στον μικρότερο γιο του να μείνει σε μία βασιλική κατοικία γνωρίζοντας ότι δεν έχει πλέον επίσημο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Telegraph, απέρριψε την πρόταση του πατέρα του επειδή δεν συνοδευόταν από καμία πρόβλεψη προσωπικής ασφάλειας χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, κάτι που θα τον έκανε να παραμείνει σε «ορατή τοποθεσία με δημόσια σημεία εισόδου και εξόδου και χωρίς αστυνομική προστασία».

Αντίθετα, επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο γιατί αυτό θα σήμαινε ότι «θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται αόρατος», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε ότι ο δούκας του Σάσεξ «παραμένει συντετριμμένος» για την απόσυρση του δικαιώματός του στην αστυνομική προστασία, το οποίο εξακολουθεί να έχει δικαστική διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τώρα οφείλει να ειδοποιεί τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 ημέρες πριν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο εάν θέλει να υποβάλει αίτηση για παροχή ασφάλειας, με κάθε αίτημα να αξιολογείται σε ατομική βάση από τη Ravec, την επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων και των δημοσίων προσώπων.

Ο Δούκας πιστεύει ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να φέρει τη γυναίκα ή τα παιδιά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Είναι απογοητευμένος που η προσφορά του να πληρώσει για τη δική του προστασία απορρίφθηκε.

Πηγή: www.newsit.gr