18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια ντροπή: Drag queen ντύθηκε Ιησούς Χριστός – Ήθελε να παρουσιάσει τη ροκ εκδοχή του

Με 12 χρόνια φυλάκισης απειλείται μια drag queen με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που μεταμφιέστηκε σε Ιησού Χριστό για χάρη ενός ροκ βίντεο-κλιπ της.

Ο Αμαντέους Φερνάντο Παγκέντε συνελήφθη ήδη δύο φορές με την κατηγορία προσβολής θρησκείας αλλά κινδυνεύει να φυλακισθεί βάσει των αυστηρών νόμων στις Φιλιππίνες.

Ο Παγκέρντε είναι, πιο γνωστός με το drag όνομά του Πούρα Λούκα Βέγκα, συνελήφθη στις αρχές του Μαρτίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 360.000 πέσος (5.076 λίρες) για να πληρώσει την εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Η παράβαση μπορεί να φέρει μέχρι και 12 χρόνια φυλάκισης σε ένα έθνος που είναι αμιγώς καθολικό, με περισσότερο από 86% του πληθυσμού να αναγνωρίζεται ως Ρωμαιοκαθολικοί, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Asia Society.

Ο Παγκέντε, ο οποίος είχε προηγουμένως δηλώσει ότι είναι Ρωμαιοκαθολικός, ανέφερε στο X: «Είχα την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τους συγκρατούμενούς μου και τις ιστορίες τους και πολλά ακόμα». Προηγουμένως είχε συλληφθεί για την ίδια παράβαση τον Οκτώβριο, μετά από βίντεο που έδειχνε τον Παγκέντε με γενειάδα ντυμένο ως Ιησού Χριστό εκτελώντας μια ροκ εκδοχή της Προσευχής του Κυρίου στα Ταγκαλόγκ, το οποίο έχει αποσυρθεί από τότε.

Ο Παγκέντε κηρύχθηκε «persona non grata» από πολλούς στις Φιλιππίνες και έλαβε πλήθος μηνυμάτων μίσους και απειλών θανάτου για την εμφάνισή του.

Στην AFP είπε ότι η σύλληψή του δείχνει «το βαθμό της ομοφοβίας» στις Φιλιππίνες ενώ ο ίδιος δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν την εμφάνισή μου ως βλασφημία, προσβλητική ή λυπηρή. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να μου λένε πώς να εξασκώ την πίστη μου ή πώς να εκφράζω το drag μου» .

Η κουλτούρα του drag έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής στις Φιλιππίνες, εισχωρώντας στην καλλιτεχνική σκηνή.

Οι Φιλιππίνες έχουν τη φήμη ότι είναι μία από τις πιο φιλικές προς την LGBTQ κοινότητα χώρες στην Ασία, με μια δημοσκόπηση του Pew το 2019 να αποκαλύπτει ότι το 73% των Φιλιππινέζων συμφώνησε ότι η ομοφυλοφιλία θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία.


Πηγή: www.diaforetiko.gr