23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος έβγαλε μαχαίρι σε καβγά με συμμαθητή του σε δημοτικό σχολείο

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε με έναν καβγά που είχαν δύο 12χρονοι μαθητές με άλλον συμμαθητή τους, στο προαύλιο του σχολείου. Ο τελευταίος χτύπησε τον έναν από τους δύο 12χρονους και τότε το θύμα πήρε ένα μαχαίρι από τον φίλο του και το έστρεψε προς το μέρος του συμμαθητή τους.

Το αγόρι ενημέρωσε τον πατέρα του, ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους γονείς τους οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, η οποία παρήγγειλε, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι εμπλεκόμενοι, όταν ολοκληρωθούν οι δικονομικές ενέργειες.

Σε βάρος των δύο 12χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και σε βάρος του 45χρονου πατέρα ενός εξ’ αυτών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το μαχαίρι, μήκους 10 εκατοστών και με λάμα 5 εκατοστών. Σημειώνεται ότι δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα.

Πηγή: www.enikos.gr