22/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Θεσσαλονίκη: «Άνοιγαν» σπίτια με αντικλείδια σε Καλαμαριά και Τούμπα – Πάνω από 20.000 ευρώ η λεία – Law & Order

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών που έλαβαν χώρα στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί – μέλη εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36 (προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης) και 44 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με δύο τουλάχιστον συνεργούς, είχαν συγκροτήσει ομάδα με εναλλασσόμενους πλην όμως διακριτούς ρόλους με σκοπό την τέλεση κλοπών από οικίες με τη χρήση αντικλειδιού.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές οικιών, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, στις περιοχές Καλαμαριάς και Τούμπας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας τουλάχιστον 14.000 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα, αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια κατ΄ οίκον έρευνας στην οικία του 36χρονου και στη συνέχεια αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή: lawandorder.gr