30/11/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη αποζημίωση για το σκάνδαλο των τραπεζικών θυρίδων

Η πρώτη απόφαση που δικαιώνει θύμα του σκανδάλου των τραπεζικών θυρίδων εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο αποφάσισε η Τράπεζα και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι να επιστρέψουν στον πελάτη όσα χρήματα και τιμαλφή είχε στη θυρίδα και να τον αποζημιώσουν για ηθική βλάβη.

«Είδαμε την πόρτα ανοιχτή, πλησιάζοντας μετά τη θυρίδα και ανοίγοντας τελείως την πόρτα ήταν άδεια. Είχαν πάρει τα χρήματα που ήταν το εφάπαξ», αυτή ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός, ενοικιαστής τραπεζικής θυρίδας, κ.Σταύρος Αβραμίδης, όταν πήγε να δει την τραπεζική του θυρίδα σε κεντρικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το 2012.

«Δεν λάμβαναν υπόψη τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, θα έπρεπε να φέρουν το υλικό από τις κάμερες… τώρα τα έχουμε διαγράψει. Αισθάνομαι εν μέρει δικαιωμένος για την απόφαση, μακάρι να γίνει οδηγός και για τους υπόλοιπους», αναφέρει ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το σκάνδαλο με τις θυρίδες ερευνάται από τότε. Τα ποινικά δικαστήρια επέρριψαν όλες τις ευθύνες σε έναν υπάλληλο που όμως από το 2018 αυτοκτόνησε, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την κλοπή των θυρίδων.

Έντεκα χρόνια μετά και τα αστικά δικαστήρια δικαιώνουν το πρώτο θύμα του σκανδάλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του επιστραφούν όλα τα κλεμμένα, αλλά και να αποζημιωθεί για ηθική βλάβη. Παράλληλα το δικαστήριο επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην Τράπεζα όσο και στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

«Όλες οι παραλείψεις των καθηκόντων των αρμοδίων υπαλλήλων της Τράπεζας ως προς τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του θησαυροφυλακίου λάμβαναν χώρα εν γνώσει και με την ανοχή τους», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Στα αστικά δικαστήρια έχουν προσφύγει και τα άλλα θύματα των θυρίδων που διεκδικούν ποσά που φτάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.enikos.gr