03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τον εφιάλτη στα χέρια αδίστακτης οικογένειας έζησε 46χρονη – Την βίαζαν και την εξέδιδαν σε Αθήνα και Θεσσαλία

Τον εφιάλτη έζησε μία 46χρονη αλλοδαπή, η οποία έπεσε θύμα κυκλώματος trafficking σε περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αθήνα. Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δρούσε από τις φυλακές, όπου κρατείται για εμπορία ανθρώπων. Τα μέλη του κυκλώματος, που ήταν συγγενείς του βασικού κατηγορουμένου, εξανάγκαζαν την 46χρονη να εκδίδεται, παρά την θέλησή της, απειλώντας την ή ακόμη και χτυπώντας την.

Την εξάρθρωση του κυκλώματος ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 37 έως και 65 ετών. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απάτη.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν την 46χρονη αλλοδαπή, η οποία εκδιδόταν παρά την θέλησή της.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο του 2020 ο 41χρονος, ήδη κρατούμενος για πράξεις εμπορίας ανθρώπων σε βάρος της 46χρονης, η οποία είχε επαναπατριστεί, κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής της την εξανάγκασε να μεταβεί σε σπίτι συγγενικών του προσώπων. Στο συγκεκριμένο σπίτι, η 46χρονη παρέμεινε για χρονικό διάστημα ενός μηνός, χωρίς να μπορεί να φύγει, διαρκώς φρουρούμενη από συγγενικά του πρόσωπα (37χρονη, 46χρονο, 61χρονο και 55χρονη) και δεχόμενη παράλληλα απειλές χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της.

Όλο αυτό το διάστημα, η 37χρονη κατηγορούμενη έχοντας στην κατοχή της το κινητό του θύματος και προσποιούμενη ότι είναι εκείνη, έστελνε μηνύματα σε φιλικά της πρόσωπα και δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία και ελάμβανε η ίδια. Στη συνέχεια ο 61χρονος, κατόπιν συνεννόησης με τον 41χρονο, μετέφερε αεροπορικώς την παθούσα στην Αθήνα, όπου την παρέδωσε στον 52χρονο συνεργό τους, ο οποίος αρχικά την εξανάγκαζε καθημερινά σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, ενώ στη συνέχεια την μετέφερε σε οίκους ανοχής, όπου η 46χρονη αναγκαζόταν να εκδίδεται και το σύνολο των εσόδων από τις ερωτικές συνευρέσεις της διαχειριζόταν ο 52χρονος με την 65χρονη.

Στις αρχές του 2021, ο 52χρονος μετέφερε την 46χρονη σε περιοχή της Θεσσαλίας, όπου από κοινού με την 40χρονη την εξανάγκαζαν με την απειλή, αλλά και με τη χρήση βίας να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κανόνιζε ο ίδιος μέσω αγγελιών που είχε αναρτήσει σε πλήθος ιστοσελίδων του διαδικτύου, ενώ διαχειριζόταν και το σύνολο των εσόδων από τα ερωτικά ραντεβού, χωρίς να λαμβάνει η 46χρονη κάποιο μέρος εξ’ αυτών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο 52χρονος, έχοντας στη κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, έστελνε μηνύματα σε φιλικό της πρόσωπο, όπου προσποιούμενος την παθούσα δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε ο ίδιος.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η 46χρονη, αφού εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, της παρασχέθηκε η απαιτούμενη αρωγή και προστασία.

Πηγή: www.enikos.gr