02/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Ινδία: Εγκλωβισμένοι παραμένουν 40 εργάτες σε σήραγγα που κατέρρευσε

Οι 40 εργάτες είναι παγιδευμένοι σε χώρο μήκους περίπου 400 μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, η διάσωση 40 εργατών, που έχουν παγιδευτεί από την Κυριακή σε υπό κατασκευή οδική σήραγγα στη βόρεια Ινδία, μπορεί να χρειαστεί ακόμη έως «48 ώρες», εξαιτίας δυσκολιών στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστούν ακόμη 40 ως 48 ώρες για να απεγκλωβίσουμε τους εργάτες», δήλωσε ο Ντίπακ Πάτιλ.

Εκσκαφέας μεγάλης ισχύος άρχισε χθες, Πέμπτη, επιχειρήσεις εκσκαφής, αλλά μπόρεσε να προχωρήσει μόνον 24 μέτρα με «ασφαλή» τρόπο, και απομένουν 36 μέτρα να διανύσει, διευκρίνισε ο Άνσου Μάνις Χάλκο, διευθυντής της εθνικής εταιρείας υποδομών.

Ο στόχος είναι η εισαγωγή χαλύβδινου αγωγού διαμέτρου περίπου 90 εκατοστών μέσω του οποίου θα μπορέσουν να ανασυρθούν στην επιφάνεια οι εργάτες, οι οποίοι είναι ακόμη όλοι εν ζωή.

Η υπό κατασκευή οδική σήραγγα κατέρρευσε εν μέρει στις 12 Νοεμβρίου, παγιδεύοντας τους 40 εργάτες σε χώρο μήκους περίπου 400 μέτρων.

Τα συνεργεία διάσωσης τα οποία μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους με ασύρματο, τους παρείχαν φάρμακα, τρόφιμα και οξυγόνο μέσω αγωγών.

Ορισμένοι από τους παγιδευμένους εργάτες υποφέρουν από εμέτους, πονοκεφάλους, στρες και στομαχικά προβλήματα, δήλωσε νοσηλευτής στην εφημερίδα Indian Express.

Νοσοκομείο εκστρατείας στήθηκε κοντά στο σημείο που έχουν εγκλωβιστεί και ασθενοφόρα βρίσκονται εκεί για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες μόλις βγουν.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών.


Πηγή: www.diaforetiko.gr