15/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Τιμήθηκαν οι μητέρες της Εύης Ανδρεαδάκη, του Γιώργου Λυγγερίδη και του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα – Οι ήρωες που σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος – Law & Order

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Φλέσσα, τιμήθηκαν οι μητέρες της Εύης Ανδρεαδάκη, του Γιώργου Λυγγερίδη και του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη έχασε τη ζωή της σε ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσία στη διάρκεια οπαδικών επεισοδίων και ο πιλότος Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας που σκοτώθηκε στο καθήκον με τον κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη κοντά στην Ανδραβίδα.

Το κοινό χειροκρότησε όρθιο επί ώρα τις μητέρες των ηρώων οι οποίες τιμήθηκαν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, υποψήφιας ευρωβουλευτή με η Ν.Δ. Βίκυς Φλέσσα με τίτλο «Γιατί Ψυχανάλυση κύριε Γιωσαφάτ»;

Για την ψυχή και το τραύμα, όπως εκείνο του θανάτου «που αφήνει σε εκκρεμότητα κάθε λόγο και υπόσχεση, κάθε παρόν και μέλλον» όπως σημείωσε η κα Φλέσσα, μίλησαν τέσσερις άνθρωποι του δημοσίου βίου:

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην επίθεση που είχε δεχθεί το 2010 και την πορεία δημιουργικής διαχείρισης του τραυματικού βιώματος, καθώς και στις μεγάλες επιλογές της ζωής του, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσσόπουλος μίλησε για το πώς άλλαξε την πορεία ζωής που είχε προδιαγράψει το περιβάλλον του για να οδηγηθεί στη δημοσιογραφία και την πολιτική, με αποστολή για να απαλύνει τα τραύματα του κόσμου.

Η Δέσποινα Χατζηβασιλείου, γραμματέας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε για τις δικές της, βαθιές, τραυματικές εμπειρίες, τις οποίες μετέτρεψε σε δύναμη ζωής, ενώ τον λόγο πήρε και ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης.


Πηγή: lawandorder.gr