23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το e-Καταναλωτής αναβαθμίστηκε – Αναλυτικά οι πίνακες με τις τιμές ανά σούπερ μάρκετ

Η νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα (29.4.2024) διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές – χρήστες του διαδικτύου.

Η νέα αυτή πλατφόρμα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούν όλοι οι καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές, να δημιουργήσουν το δικό τους καλάθι με τα προϊόντα που θέλουν και να κάνουν τις αγορές τους οικονομικότερα, από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που τα προσφέρει.

Το e-Καταναλωτής παρέχει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να συγκρίνει τιμές σε -επί του παρόντος- 3.000 βασικά και ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ακολούθως δίνεται η δυνατότητα ανεύρεσης του φθηνότερου καλαθιού με κριτήριο τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Μέσω του χάρτη που υπάρχει στην πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του τόπου διαμονής του, πριν ξεκινήσει τις αγορές. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από χρήματα, εξοικονομεί και χρόνο.

Η πηγή άντλησης των τιμών των προϊόντων είναι το κεντρικό eshop κάθε αλυσίδας και ενδεχομένως να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις σε σχέση με το φυσικό κατάστημα. Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά στις 10:00. Μέσα σε λίγα 24ωρα θα είναι ολοκληρωμένες και οι εκδόσεις για κινητά και tablets.

Στον πίνακα 1 (επάνω) της αναβαθμισμένης πλατφόρμας e-katanalotis παρακολουθούμε τη σύγκριση τιμών μεταξύ 5 διαφορετικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ ενός καλαθιού που περιλαμβάνει τα ίδια ακριβώς 10 προϊόντα.

Στον πίνακα 2 (επάνω) της αναβαθμισμένης πλατφόρμας e-katanalotis παρακολουθούμε τη σύγκριση τιμών μεταξύ 5 διαφορετικών αλυσίδων ενός καλαθιού που περιλαμβάνει τα ίδια ακριβώς 20 προϊόντα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται με κάθε διαθέσιμο εργαλείο στο πλευρό των νοικοκυριών. Η αναβάθμιση της πλατφόρμας, e-Καταναλωτής παρέχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του καλάθι προϊόντων, να συγκρίνει τις τιμές σε ελάχιστο χρόνο, να επιλέξει αλυσίδα και να προχωρήσει στην πιο συμφέρουσα, κατ’ αυτόν, αγορά.

Συνεχίζουμε τις δραστικές παρεμβάσεις, παρέχοντας νέα εργαλεία και βελτιστοποιώντας τα διαθέσιμα, με κύριο γνώμονα την προστασία, τη βοήθεια στον καταναλωτή, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα σε όλους τους πολίτες».

Πηγή: www.newsit.gr