20/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – Χτυπήθηκε παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον πόλεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ένα παιδικό νοσοκομείο χτυπήθηκε και εκκενώθηκε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία, δήλωσε ότι η Ρωσία χτύπησε στόχους σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Ρωσία «επιτίθεται μαζικά» στην Ουκρανία.

«Διαφορετικές πόλεις: Κίεβο, Ντνίπρο, Κραματόρσκ. Περισσότεροι από 40 πύραυλοι διαφόρων τύπων. Κατοικίες, υποδομές και ένα παιδικό νοσοκομείο υπέστησαν ζημιές», είπε.

Ο Oleksandr Vilkul, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Kryvy Rih, ανήρτησε στο Telegram ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση στην πόλη. Από αυτούς, είπε ότι 10 τραυματίστηκαν σοβαρά.


Πηγή: www.diaforetiko.gr