17/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Τραγωδία στο Nissi Beach – Ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια ο άτυχος δρομέας αλλά δεν τον έβλεπαν οι «ναυαγοσώστες» λόγω τυφλού σημείου: «Έφυγες άδικα»

Ανείπωτη τραγωδία μπροστά στα μάτια δεκάδων λουόμενων εκτυλίχθηκε χθες στην Αγία Νάπα, στην παραλία Nissi Beach.

Δρομέας ο οποίος συμμετείχε σε αγώνα δρόμου στην λεωφόρο Νησί, ακριβώς πάνω από την παραλία, αφού ολοκλήρωσε τη διαδρομή – με τη σημεία μάλιστα του αυτισμού «RUN FOR AUTISM», κατέβηκε προς την παραλία και έκατσε στα βραχάκια στα ρηχά, τρία μόλις μέτρα περίπου από την αμμουδιά.

Σε ανύποπτη στιγμή ο άτυχος Luciano Kongnso άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια, φωνάζοντας και κάνοντας νοήματα με τα χέρια του.

Για βοήθεια έσπευσε λουόμενος αφού το συγκεκριμένο περιστατικό διέφυγε της προσοχής των ναυαγοσωστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι ναυαγοσώστες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα στη συγκεκριμένη παραλία λόγω, αφού υπάρχουν «τυφλά σημεία», όπως οι ίδιοι τα ονομάζουν.

Η συγκεκριμένα παραλία  έχει τρία σημεία όπου επιθεωρούν οι αναυαγοσώστες, ωστόσο μόνο το ένα σημείο έχει πύργο υπερυψωμένο. Θεωρείται απόλυτα αναγκαίο όπως εγκατασταθούν πύργοι και στα άλλα δύο σημεία για να έχουν ορατότητα οι ναυαγοσώστες σε όλη την παραλία.

Η τραγωδία χθες εκτυλίχθηκε σε ένα από τα εν λόγω τυφλά σημεία.

Πηγή: omegalive.com.cy