24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Τργωδία Μαρί: Η συγκλονιστική ανάρτηση της συζύγου του αδικοχαμένου αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους

Η Κάτια Κλεάνθους, σύζυγος του αδικοχαμένου στην τραγωδία του Μαρί, αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, προέβη σε μία συγκλονιστική ανάρτηση με αφορμή τη συμπλήρωση των 13 χρόνων από τη μέρα που σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Ανάμεσα σε άλλα η κυρία Κλεάνθους αναφέρει μεταξύ άλλων: Όταν το θεριό στεκόταν μπροστά σου και βρυχόταν, δεν δείλιασες … Δεν δικαιώθηκε το φευγιό σου, ποτέ..οι ένοχοι δεν πλήρωσαν, άδικη και η δικαιοσύνη… ήρωας ήσουν στην ζωή, ήρωας και στον θάνατο. Αγαπημένε μου, μπορεί να μην μπορώ να σε κρατήσω πια στα χέρια μου, σε κρατάω όμως σφικτά στην καρδιά μου, σε βλέπω κάθε μέρα στα μάτια των παιδιών μας, στο χαμόγελο της μικρής μας Κλειώς….Παραμένεις η πυξίδα μας, ένας φάρος που δεν έσβησε ποτέ».

: Μνημόσυνο Μαρί: Γιατί η μάνα των διδύμων πεσόντων ζήτησε «συγνώμη» 13 χρόνια μετά την τραγωδία

Αυτούσια η ανάρτηση:

“Ναι, η πιο μεγάλη πράξη της ζωής μας, είναι η απόφαση του θανάτου μας, όταν υπάρχει διέξοδος, όταν μπορείς και να τον αποφύγεις, κι εσύ τον διαλέγεις σαν τιμή και σαν χρέος για τους άλλους, πέρα απο τις ανάγκες σου.

Όποιος μπορεί να νικήσει μια στιγμή τη ζωή του, νικάει και τον θάνατο”….

Αυτός ήσουν κι εσύ, λατρεμένε μου.

Όταν το θεριό στεκόταν μπροστά σου και βρυχόταν, δεν δείλιασες. Έκανες τον όρκο στο καθήκον πράξη, θέλησες να τιμήσεις την στολή σου…….

Μια εκκοφαντική έκρηξη, εκείνο το μαύρο πρωινό, έμελλε να συνταράξει συθέμελα τις ζωές μας και να σε πάρει απο κοντά μας τόσο άδικα.

Μια πατρίδα που αγαπούσες, υπηρετούσες με πάθος και τιμούσες……σε πρόδωσε..

Δεν δικαιώθηκε το φευγιό σου, ποτέ..οι ένοχοι δεν πλήρωσαν, άδικη και η δικαιοσύνη.

Έγινες ήρωας μαζί με τους άλλους 12 λεβέντες που χάθηκαν μαζί σου….εν ώρα ειρήνης, πόσο τραγικό, αλήθεια..

Και μετά την θυσία αυτή, ποιός έμαθε; ΚΑΝΕΝΑΣ.

Μάθαμε μόνο εμείς που μείναμε πίσω να μετράμε πληγές, γίναμε καλύτεροι ανθρώποι, μάθαμε πως είναι πραγματικά η αγάπη, ο σεβασμός, η ευθύνη, η πίστη στο καθήκον, το ήθος, η αξιοπρέπεια αλλά πιο πολύ μάθαμε ότι τα λόγια μόνο όταν γίνονται πράξεις μετρούν.

Σήμερα θα ανηφορίσουμε πάλι τον Γολγοθά του μαρτυρίου.

Εκεί, που τα λόγια έγιναν πραγματικά πράξη, εκεί που κανένας δεν έκανε πίσω, όταν τον κάλεσε το καθήκον, εκεί που η στολή πήρε το μπόι του άνδρα που την φορούσε.

Πολλά τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν σήμερα, οργή, απογοήτευση, πόνος,…πολλά..

Δεν θα κλάψουμε όμως.Όσο κι αν η καρδιά μας θα σκίζεται απο τον πόνο, δεν θα κλάψουμε.Τους ήρωες εξάλλου, δεν τους κλαίμε.Θα σταθούμε αγέρωχοι και υπερήφανοι και θα σε τιμήσουμε.Έτσι, όπως σου αξίζει. Γιατί ήρωας ήσουν στην ζωή, ήρωας και στον θάνατο.

Αγαπημένε μου, μπορεί να μην μπορώ να σε κρατήσω πια στα χέρια μου, σε κρατάω όμως σφικτά στην καρδιά μου, σε βλέπω κάθε μέρα στα μάτια των παιδιών μας, στο χαμόγελο της μικρής μας Κλειώς….Παραμένεις η πυξίδα μας, ένας φάρος που δεν έσβησε ποτέ!!

13 χρόνια σήμερα……ΓΙΑΤΙ;

Πηγή: omegalive.com.cy