20/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ/ Accept ΛΟΑΤΚΙ: Σοβαρή καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στη Λευκωσία από ομάδα μαυροντυμένων νεαρών – Υπό τη συνοδεία αστυνομίας επέστρεψε σπίτι του το θύμα

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει μέσω των λογαριασμών της στα ΜΚΔ η οργάνωση Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, στην οποία αναφέρεται πως άτομο δέχθηκε επίθεση στη Λευκωσία από ομάδα νεαρών, ενώ επισημαίνει πως πρόκειται για τρίτη καταγγελία που αφορά τέτοιο περιστατικό μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων.

Αυτούσια η καταγγελία:

Ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ΛΟΑΤΚΙ άτομο στη Λευκωσία από ομάδα νεαρών. Η 3η που καταγγέλθηκε στην οργάνωσή μας σε διάστημα μόλις 2 βδομάδων!

Συγκεκριμένα, 2 νεαροί με μαύρη περιβολή, ξεκίνησαν να κακοποιούν λεκτικά gay άτομο που περπατούσε τη νύκτα, μόνο του στον δρόμο. Ακολούθως πέταξαν πάνω του επικίνδυνα βεγγαλικά!

Το θύμα δεν πτοήθηκε. Θυμούμενο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να αντιδράσει και να μην αφήσει τον εκφοβισμό να περάσει. Έβγαλε το κινητό και τους βιντεογράφησε να τρέχουν μακριά φοβισμένοι. Στη συνέχεια, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία καταγγέλλοντας το γεγονός. 

Ενώ βρισκόταν ακόμη στο τηλέφωνο με την αστυνομία, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο, κατέβηκαν 4 άτομα με επιθετικές διαθέσεις και ξεκίνησαν να τον κυνηγούν. Οι 2 από αυτούς ήταν οι ίδιοι που επιτέθηκαν προηγουμένως.  Η αστυνομία συμβούλεψε το άτομο να πάει σε ασφαλές μέρος. Το gay άτομο βρήκε καταφύγιο σε μπαρ και οι δράστες έφυγαν.

Στο τέλος, ήρθε η αστυνομία και περισυνέλεξε το θύμα, παίρνοντάς το στο σπίτι του.

Το θύμα κατάφερε να φωτογραφήσει τα νούμερα του αυτοκινήτου και προχώρησε ήδη σε γραπτή καταγγελία. Πιστεύουμε ότι με τέτοια στοιχεία που κατέχει η αστυνομία θα εντοπίσει σύντομα τους δράστες.

Η οργάνωσή μας συγχαίρει το άτομο αυτό της κοινότητάς μας που αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά κι αποκάλυψε τη θρασυδειλία αυτών των νταήδων.

Δυστυχώς, αυτό που προειδοποιούσαμε ήδη πραγματοποιείται:

Αύξηση ρητορικής μίσους και ατιμωρησία = αύξηση εγκλημάτων μίσους

Η ατιμωρησία αποθρασύνει! Η ενεξέλεκτη ρητορική μίσους πολιτικών και μερίδας λαού, καθώς επίσης και η απραξία θεσμών και κράτους, απελευθερώνει εγκληματικά χέρια.

Στην παρατηρούμενη αυτή αύξηση των ΛΟΑΤΚΙ-επιθέσεων, η οργάνωσή μας προτρέπει τα άτομα της να είναι έτοιμα με το κινητό στο χέρι. Να παίρνουν στοιχεία και να καταφεύγουν άμεσα στην αστυνομία. 

Ταυτόχρονα, στέλνουμε ενα σαφές μήνυμα στους νταήδες εκεί έξω: Δεν φοβόμαστε! Η ΛΟΑΤΚΙ-φοβία δεν θα περάσει!

Πηγή: omegalive.com.cy