03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο του «L&O» από το σημείο της δολοφονίας του Γιαλιά στη Μάνδρα – Η στιγμή που φλέγεται το αυτοκίνητό του – Law & Order

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το «Law and Order» από το φλεγόμενο αμάξι του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, μετά την δολοφονία του στη Μάνδρα.

Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του 59χρονου, το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, λίγο μετά την δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ σε κεφάλι και σώμα εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου, με θύμα τον 59χρονο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στη Μάνδρα.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, τον περίμεναν κρυμμένοι μέσα στα δέντρα, 200 μόλις μέτρα από το σπίτι του, σε μια πάροδο της Αγίας Αικατερίνης. Μόλις είδαν το αυτοκίνητο του να στρίβει το δρόμο, άνοιξαν πυρ ενώ το όχημα του επιχειρηματία βρισκόταν εν κινήσει και τον εκτέλεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Law and Order», οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε το θύμα τους. Αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός πως ο Γιαλιάς, είχε και δεύτερο σπίτι στην περιοχή της Μαγούλας, αλλά όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν που θα κινηθεί.

Οι εκτελεστές του επιχειρηματία ενήργησαν «επαγγελματικά» και αμέσως μετά την δολοφονία του, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο και πέταξαν εντός του οχήματος το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα τους από την δεξιά πλευρά του οχήματος, ενώ πολύτιμα στοιχεία εκτιμάται πως χάθηκαν από την μεγάλη ποσότητα νερού που έριξε η πυροσβεστική για να κατασβέσει την φωτιά στο όχημα.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας, συνήθιζε να έχει προστασία, αλλά το απόγευμα της Τετάρτης κινούνταν μόνος, γεγονός που ίσως γνώριζαν οι εκτελεστές του. Η περιοχή είναι απόμερη με λίγα σπίτια και ακόμη λιγότερες κάμερες, οπότε το έργο των αρχών για την ταυτοποίηση του οχήματος των δραστών, ακόμη πιο δύσκολο.

 

Πηγή: lawandorder.gr